zorgeloos op vakantie

Zorg-vakantie-huis in het bos

Van ziekenhuis naar vakantiehuis. En nog beter: naar het gaafste vakantiehuisje van Nederland! Een landelijke stichting die gezinnen met jonge kankerpatiënten een korte vakantie aanbiedt ontwikkeld nieuwe accomodaties; als bijdrage doneert Vakwerk het schets ontwerp.

Vakwerk bedacht drie concepten waarin, samen zijn, spelen, ontdekken en tot rust komen centraal staan. Gezinnen gaan er echt even helemaal uit. Voor alle gezinsleden, maar indien nodig ook voor de professionele verzorgers, worden passende faciliteiten geboden en zijn specifieke ruimtes ontworpen.

Concept A: de tent

Op vakantie in de tent! Waar binnen en buiten in elkaar over lopen.

Een grote open gevel biedt prachtig uitzicht, terwijl er in de kleinere ruimten privacy gevonden kan worden.

Het compacte slapen laat veel ruimte om te leven, koken en eten. Vaste en ingebouwde meubels bieden handige zitjes en opbergplekken.

De multifunctionele trap is de tribune om samen een film op groot scherm te kijken; maar ook de plek om op avontuur te gaan en te spelen, klimmen en op zoek naar de geheime hut in de nok!

Zorg vakantie tent
Zij-aanzicht hoe een zorg vakantie tent ingedeeld kan zijn.
Zorg-vakantie-tent
Bovenaanzicht hoe een zorg vakantie tent ingedeeld kan zijn.
Zorg-vakantie-tent
Een schaalmodel van de zorg-vakantie-tent.

Concept B: De boomhut

Er wordt gefietst, buiten gespeeld, geklommen en naar de vogels gekeken. Op niveau van de bomen, beleef je alles anders!

Kruip en sluip tussen de huisjes, alles op pootjes, maar wel voor iedereen toegankelijk.

Met dit unieke concept heeft iedereen zijn eigen huisje en komt het gezin samen in het hart waar gekookt en ontspannen kan worden.

In de kleine studio’s is iedereen van het gezin even helemaal los van alles. Zo wordt op een natuurlijke manier energie opgedaan voor alle onderzoeken, opnames en behandelingen die nog zullen komen.

Zorg-vakantie-boomhutten
Bovenaanzicht hoe een kluster met boomhutten eruit kan zien.
Zorg-vakantie-boomhut schaalmodel
Een schaalmodel van het klimbos. De zorg-vakantie-boomhutten
marloes

"wat een feest om hier vakantie te vieren"

liza

"alles is net even anders dan thuis; slingerend door het hele huis wordt de tillift opeens een kabelbaan waar iedereen op wil"

Concept C: De Spetter

Een lach, een traan; in de Spetter kan en mag alles. Het gezin heeft weer even aandacht voor elkaar, de ziekte schuift wat naar de achtergrond.

Eten en koken in het hart van het huis, onder een groen dak. Het samenkomen staat centraal, maar met privacy toch dichtbij.

Het flexibele paviljoen heeft meubels die vrijstaan en verrijdbaar zijn; alles op wieltjes, dus inrichten naar eigen keuze. De tillift wordt zelfs een kabelbaan; niets is te gek!

De overdekte buitenruimte geeft de mogelijkheid om ook bij minder mooi weer, lekker buiten te spelen.

Zorg-vakantie-huis de Spetter
Bovenaanzicht hoe de Spetter er uit kan zien.
Zorg-vakantie-huis de spetter schaalmodel
Een schaalmodel van de spetter.
Vragen?
Neem contact op met Paul.
Paul Ketelaars
Paul Ketelaars
06 515 433 60