Koersen op de Waddenzee

Vakwerk door weer en wind

Afgelopen weekend was het weer zo ver: de 7e editie van de Koersdagen!
Ditmaal zetten we letterlijk koers, en wel op de Waddenzee.

We trapten het weekend af met een workshop in het Vakwerkhuis waarbij we in groepjes met elkaar in gesprek gingen over onze vakvisies en de waardes die we als team willen uitdragen.

Voorzien van een vakwerkhomemade sapje en broodje begonnen we vervolgens aan onze reis naar het verre noorden, met als eerste tussenstop het Isala Diaconessenhuis in Meppel. Met pak ‘m beet 30 vakwerkers proostten we op het allereerste project van Vakwerk architecten, waarna we een rondleiding kregen door het net in gebruik genomen ziekenhuis. En wat waren we trots!

Na ons bezoek in Meppel vervolgden we onze reis naar Sneek waar onze culinaire skills op de proef werden gesteld tijdens een kookworkshop mét Big Green Egg. Paul was hier zo van onder de indruk dat je binnenkort misschien wel zo’n zelfde exemplaar ziet shinen in de tuin van het Vakwerkhuis!

Met gevulde buikjes reden we door naar onze laatste bestemming van de dag: de Grote Beer, aangemeerd in de haven van Harlingen. Hier ging ons piratenweekend pas écht van start!

De volgende dag zeilden we door weer en wind naar Terschelling, waar we na hard werken op de boot werden beloond met een heerlijk zonnetje en fijne gesprekken tijdens de Walk & Talk over het eiland. We sloten de dag af met een heus piratenfestijn inclusief costume contest. Van kapitein tot skeletsen van schatkist tot papegaai, iedereen had flink uitgepakt! Maar niemand kon tippen aan Aaarrrghna, die haar rol als piraat wel érg serieus nam.

Waar sommige vroege vogels de volgende dag nog een ochtendwandeling maakten voor vertrek, hadden de meeste piraten toch wat moeite met opstaan. Het rustige vaarwater en de strakblauwe lucht waren dan ook een welkome verrassing.

Al met al hebben heel wat afgekoerst, en was het weer een weekend om nooit te vergeten!