Vakwerk om in te wonen

Onze visie op wonen

Woningen die we ontwerpen zijn inspirerend en bieden flexibiliteit door de jaren heen. We denken na over nieuwe vormen van wonen: hoe kan je werkelijk levensloopbestendige woningen maken die duurzaam zijn op alle fronten en op verschillende schaalniveaus?

Vakwerk werkt aan vele woonvormen: stedelijke verdichting, studentenhuisvesting, zorggebouwen, exclusieve villa’s en vakantiewoningen. Wat bepaalt nu de kwaliteit in deze projecten? Als je dat aan verschillende mensen vraagt zul je verschillende antwoorden krijgen. Een makelaar zal zeggen: locatie, locatie, locatie. Voor een starter zit het hem vaak meer in de betaalbaarheid. Voor een zorgverlener is efficiëntie van zorgverlening het meest van belang. En een bewoner van een villa zal luxe en privacy noemen, terwijl een vakantieganger vooral voor de beleving gaat.

Maar zijn deze clichés eigenlijk wel waar, en welke invloed hebben we als ontwerpers op deze aspecten? Als architect besteden we in onze projecten veel tijd aan het creëren van meerwaarde, zowel voor onze opdrachtgevers als voor de mensen die er daadwerkelijk gebruik van gaan maken. Een ontwerp moet volgens ons “vleugels” krijgen. Dat doen we door met alle facetten tegelijk rekening te houden, en dat gaat zeker niet vanzelf. Het vraagt inlevingsvermogen, overleg, samenwerking, doorzettingsvermogen en lef. We vragen dat van onszelf en van onze opdrachtgevers.

Wanneer je samenwerkt kun je namelijk een grote invloed hebben op de kwaliteit van de inpassing op de locatie. Bovendien heeft de efficiëntie van het gebouw invloed op de kostprijs en daarmee de verkoopprijs, en wordt het gebruik verbeterd door rekening te houden met de kritische werkprocessen. Daarnaast kan door slimme ruimtelijkheid de gemiddelde kwaliteit worden overstegen. Door dit alles wordt het een superfijne plek om in te verblijven.

Er is geen generieke oplossing voor het wonen; er zijn ontelbaar veel specifieke oplossingen die recht doen aan de gebruikers en hun omgeving!

paul

"Ik vond het fantastisch om de kans te hebben een eigen woning te bouwen. Eentje die perfect aansluit op hoe we leven en die kan meeveranderen met ons gezin!"

francesco

"We helpen iedereen graag aan een unieke plek. Geen vraag is ons te gek!"