Vakwerk voor vitaliteit

Onze visie op zorg

Met alleen een functioneel gebouw krijg je nog geen goede zorg. Goed daglicht en aandacht voor het juiste materiaalgebruik dragen ook bij aan de tevredenheid van de patiënten. Wij ontwerpen betekenisvolle en liefdevolle zorgomgevingen waarin de patiënten zich op hun gemak voelen en waar zorgprofessionals veilig en met aandacht kunnen werken.

Steeds meer blijkt het mobiliseren en activeren van patienten bij te dragen aan herstel. Het integraal ontwerpen van ‘uit je bed plekken’ op verpleegafdelingen, van stimulerende omgevingen in revalidatie of geriatrisch zorg, van glijbanen en speelplekken is vanzelfsprekend. Samen met de gebruikers ontdekken welke mogelijkheden het programma van eisen biedt om voor zorgverleners en patiënten een prettige en functionele gebouw te maken, dat is vakwerk.

De invloed van daglicht op je gezondheid is zeer groot. Voor jong en oud, gezond of ziek, zorgverlener of patient daglicht draagt bij aan het optimaal functioneren of herstellen.

 

In de eerste plaats is een opgave voor een zorggebouw het ontwerpen van een Lean omgeving waarbij de patienten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Een dak boven hun hoofd, korte looplijnen voor verpleegkundige, een goed werkend klimaat. Maar het gebouw moet daarnaast ook een bijdrage leveren aan de psychosociale aspecten van herstel. Omgevingspsychologie wijst uit dat daglicht, veiligheid, sociale interactie zeer bepalend zijn.

ellen

"Een healing environment is een omgeving waar de lichamelijke of mentale gezondheid van mensen beter wordt."

francesco

"Of ga gewoon lekker een stukje rennen. Ook goed voor je."