Vakwerk voor vitaliteit

Onze visie op zorg

Met alleen een functioneel gebouw krijg je nog geen goede zorg. Goed daglicht en aandacht voor het juiste materiaalgebruik dragen ook bij aan de tevredenheid van patiënten en zorgmedewerkers. Wij ontwerpen betekenisvolle en liefdevolle zorgomgevingen waarin de patiënten zich op hun gemak voelen en waar zorgprofessionals veilig en met aandacht kunnen werken.

Een zorggebouw is meer dan een plek waar je zorg ontvangt of geeft. Het is een plek waar je tot rust komt en jezelf oplaadt, een plek voor jou en je dierbaren, en een plek om prettig samen te werken met je collega’s. Wij helpen graag iedereen aan een unieke plek!

Om deze kwaliteiten te kunnen waarborgen staan betrokkenheid en aandacht voor de gebruiker in onze ontwerpaanpak centraal. Zo worden zorgprofessionals én patiënten vanaf het begin betrokken bij het ontwerp. Medewerkers zijn vaak de grootste ervaringsdeskundigen en spelen een belangrijke rol in het definiëren van doelen en in het testen van de eerste ideeën en concepten. Kan het ook slimmer, beter, sneller? Is een vraag die wij vaak stellen vanuit het belang van de opgave. Elke stap doorlopen we samen om zo tot de ideale indeling te komen, volledig afgestemd op het zorgproces. Hoe complexer de opgave en hoe meer gebruikers, hoe leuker wij het vinden!

Maar een fijne zorgomgeving is meer dan alleen een efficiënt en functioneel gebouw. Steeds meer blijkt het mobiliseren en activeren bij te dragen aan herstel. Omgevingspsychologie wijst uit dat daglicht, veiligheid, sociale interactie zeer bepalend zijn. Het integraal ontwerpen van ‘uit je bed plekken’ op verpleegafdelingen, van stimulerende omgevingen in revalidatie of geriatrische zorg, van glijbanen en speelplekken, is vanzelfsprekend. Samen met de gebruikers ontdekken welke mogelijkheden het programma van eisen biedt om voor zorgverleners en patiënten een prettig en functioneel gebouw te maken, dat is vakwerk.

ellen

"Een healing environment is een omgeving waar de lichamelijke of mentale gezondheid van mensen beter wordt."

francesco

"Of ga gewoon lekker een stukje rennen. Ook goed voor je."

De maatschappij verandert continu en de zorg verandert mee. Door doordacht te ontwerpen met het oog op flexibiliteit, zijn onze gebouwen bestand tegen onvoorspelbare gebeurtenissen in de toekomst. Efficiënte zorg in een flexibel gebouw, dat is voor ons duurzaamheid in gebruik!

Vakwerk wil vooral met veel plezier samenwerken. De realisatie van een goed gebouw vergt een goed proces. Wij zetten het ontwerpproces in als middel om transities te ondersteunen, verbeteringen te faciliteren en werkprocessen te veranderen. Wij bieden inspiratie via het aanreiken van nieuwe inzichten, door te luisteren en te blijven vragen naar wensen en dromen!