Vakwerk voor een nieuw Masterplan

Nieuwe opgave Groene Hart: Gewonnen!

Yes! Vakwerk mag aan de slag voor het Groene Hart!

Tijd voor een proostmoment dus! Naast het champagnemoment om de winst te vieren, was er ook een eerste maquette te bewonderen. Eentje met een wel heel interessant Gouds tintje …

Om te voldoen aan de zorgbehoefte van de toekomst, is het Groene Hart Ziekenhuis op zoek naar nieuwe oplossingen voor de inrichting van een verouderd gebouw. Hierbij komt de vraag naar een gefaseerde nieuwbouw naar voren, en Vakwerk mag deel uitmaken van het bouwteam voor deze opgave.

Met volle energie pakken we de complexe opgave aan en ontwerpen we voor een toekomstbestendig, duurzaam, slim en compact ziekenhuis.
Samen met het zorgpersoneel verkennen we de dromen van het Groene Hart Ziekenhuis en ontwerpen wij een haalbaar Masterplan, dat fungeert als de stip op de horizon voor de bouwontwikkelingen van de komende jaren.

 

Ons belangrijke speerpunt voor het Masterplan is het introduceren van een zeer heldere gebouwstructuur; voor zowel de zorgprocessen, de patiënten- en bezoekersstromen, medewerkers en voor het ziekenhuis als organisatie. In onze visie worden de essentiële relaties tussen zorgfuncties in het gebouw hersteld, is het voor bezoekers overzichtelijk, wordt het een super aangename plek om te werken én kan het Groene Hart Ziekenhuis ook in de toekomst met de zorgvraag meegroeien of krimpen.

Wat de opgave voor het Groene Hart Ziekenhuis interessant maakt, is de faseerbaarheid van de bouw; het Groene Hart Ziekenhuis zal altijd functioneel blijven. Het faciliteren van de doorgaande zorg, direct naast de bouwplaats, is ook een groot aandachtspunt.

Het bouwteam voor het nieuwe Groene Hart Ziekenhuis, bestaat uit Vakwerk Architecten, Deerns, ptg advies en Aronsohn en medewerkers van GHZ zelf.

Wij kijken uit naar het resultaat van deze mooie samenwerking!