Vakwerk denkt groot!

Francesco is de nieuwe Rijksbouwmeester

Francesco Veenstra is de nieuwe Rijksbouwmeester. Hij volgt Floris Alkemade op die in de afgelopen jaren een stevig fundament heeft gelegd door maatschappelijke thema’s op de agenda te zetten.

Het gaat Francesco daarbij om de impact van de ‘grote bouwopgave van nu’ op de vormgeving van Nederland. Hij wil een versnelling teweegbrengen en de transities in energie, mobiliteit, landbouw en woningbouw daadwerkelijk aanpakken.

Francesco combineert het Rijksbouwmeesterschap met werken bij Vakwerk; een combinatie die door het Atelier wordt gezien als dé manier om de grote, geïntegreerde opgaven in het land te verbinden met de dagelijkse ontwerppraktijk. Francesco zal de kernwaarden ‘Eigenaarschap, Ondernemerschap en Partnerschap’, waar vanuit Vakwerk werkt, uitdragen in zijn gecombineerde rol.

De komende jaren blijven Ellen, Paul en Francesco samen Vakwerk maken. Met het team van dertig Vakwerkers werken zij aan uiteenlopende projecten in de zorg, het onderwijs, herbestemmingen, werkomgevingen en aan eigen ontwikkelingen van Vakwerk. Francesco zal zich binnen het Vakwerkteam blijven richten op projecten en competities.