Vakwerk viaja a Málaga!

Koersdagen Málaga, april 2023

Na weken van spanning en Koers Hypes was het dan eindelijk zo ver: de langverwachte Koersdagen XL! Ter ere van ons vijfjarig bestaan vertrok Vakwerk voor 5 dagen naar het zonovergoten Málaga. Dankzij het enthousiasme van ons zeskoppige koersteam, waarvan er - niet geheel toevallig - drie Spaanse roots hebben, was het een trip om nooit te vergeten!

El viernes
Het weekend werd afgetrapt met een ontbijtje en workshoppie in het Vakwerkhuis, waarna we in de tuin al een voorproefje kregen van het heerlijke weer dat de rest van de trip niet meer van onze zijde zou wijken. Eenmaal aangekomen in Málaga werden we opgewacht door onze eigen Vakwerk bus! Deze heeft ons de rest van het weekend van plek naar plek gebracht. We vervolgden onze reis naar El Balneario, waar we proostten op ons vijfjarig bestaan en dineerden met een ondergaande zon op de achtergrond. Een betere afsluiting van de eerste dag konden we ons niet voorstellen.

El sábado
Druk programma! De vroege vogels startten hun dag met een frisse duik in het zwembad, anderen hielden het toch bij ontbijten met uitzicht over de zee. Daarna was het tijd voor de eerste bezienswaardigheid van de dag: Cueva de Nerja. In deze grot, van 4 km lang en wel 35 km breed, vind je de grootste stalactiet ter wereld, met een hoogte van ruim 33 meter! Na deze indrukwekkende tour en een teamfoto rijker (CLOSER!!!) vervolgden we onze reis naar Nerja, waar we op speurtocht gingen naar de vele mooie plekjes die het stadje rijk is. Na een duik in de zee en een ijsje met uitzicht vanaf het Balkon van Europa gingen we door naar de volgende bestemming: Frigiliana, ook bekend als het mooiste dorp van Andalusië. Tijd om creatief te worden met een tekenworkshop, waarin we de rijke geschiedenis en kenmerkende architectuur van het dorp in zes verschillende stadswapens hebben gevat.

Als er iets is waar Vakwerkers van houden, dan is het wel lekker eten. En een reis naar Spanje is natuurlijk niet compleet zonder paella! Onder begeleiding van de chefs bij CookingMálaga bereidden we ons eigen Spaanse driegangendiner, en buikten we daarna uit op het strand.

El domingo
Zondag was het tijd om de natuur in te trekken! We bewandelden El Caminito del Rey; het Koningspad. En hoogtevrees of geen hoogtevrees, iedereen ging mee! Na 2,5 uur wandelen en heel wat (natuur)kennis rijker gingen we voldaan terug naar ons vertrek. Thuis gingen we weer aan de slag met een koersworkshop in het zonnetje, waarin we onze inzichten van de eerste workshop vertaalden naar concrete doelen en/of verbeterpunten.

Na deze workhop was het tijd voor de volgende teambuilding activiteit: international tapas night! We vierden de diversiteit in ons team met gerechten die werden bereid onder leiding van onze Poolse, Chinese, Italiaanse, Hongaarse, Spaanse, Braziliaanse én Nederlandse collega’s! Na een chaotisch maar heerlijk diner eindigden we de avond met ons jaarlijkse themafeest: de pool party! Onze stagiaires wisten ons zodanig te verrassen met hun outfits, dat we niet anders konden dan hen bekronen als winnaars van de outfit contest.

El lunes
Op een Vakwerktrip kan architectuur natuurlijk niet ontbreken! Daarom brachten we maandag een bezoek aan de magische paleizen van Alhambra, waar we alle ins en outs over deze historische plek kregen van onze enthousiaste gids. Na deze uitgebreide rondleiding was er wat vrije tijd om de tuinen van Alhambra te bewonderen of de straatjes van Granada in te duiken. We verzamelden bij Jardines Zoraya voor ons laatste diner, met als kers op de taart een flamenco voorstelling. Een spectaculaire afsluiting van onze laatste avond!

El viernes
De laatste dag werd gevuld met het enige echte Vakwerk volleybal toernooi, lunch bij het populaire El Pimpi, het scoren van de laatste souvenirs voor het thuisfront, en vooral het opvangen van voorlopig de laatste zonnestraaltjes! 🙁

Hoewel we het gehele weekend een goed werkend buddysysteem hadden, dreigde het op het laatste moment toch mis te gaan. Net onderweg naar het vliegveld realiseerden we ons dat Ruud niet in de bus zat! Gelukkig kon de buschauffeur makkelijk omdraaien en was de groep niet veel later weer compleet. Eenmaal op het vliegveld kwam de realisatie: ons onvergetelijke weekend zat erop… Gelukkig hebben we een schat aan beeldmateriaal en anecdotes om nog heel lang te kunnen nagenieten!