Vakwerk voor AQUON

Vakwerk stroomt over met ideeën voor AQUON!

AQUON is de ideale partner voor watergerelateerd onderzoek. Vanuit hun deskundigheid bieden ze dagelijks inzicht in de waterkwaliteit voor de waterschappen in Midden- en Zuid-Nederland. Vanaf eind 2024 gebeuren deze werkzaamheden vanuit een nieuw pand, centraal gelegen in Nederland!

Functioneel, verbindend en duurzaam
AQUON heeft een hoge ambitie om zowel een waanzinnig efficiënte “machine” te maken waarin monsterstromen zijn geoptimaliseerd, en tegelijkertijd een hele fijne werkomgeving om de werkprocessen voor de werknemers maximaal te faciliteren. Dit realiseren we door een gebouw te ontwerpen dat is voorzien van een logische positionering van gebieden en functies, en dat tegelijk voor een optimale monsterstroom zorgt en anderzijds interactie en verbinding stimuleert.

 

 

marloes

"Net als water biedt het gebouw de kalme, transparante en uitnodigende kwaliteiten van stille wateren, maar ook de kracht, beweging en complexiteit van diepe gronden en de kennis van AQUON!"

paul

"Een gebouw dat uitdraagt waar AQUON voor staat en waar het trots op is!"

Stille wateren stromen diep
Het gebouw huisvest twee verschillende activiteiten en constructiesystemen: betonnen en stalen laboratoria, en een houten kantoorruimte. Twee werelden onder één dak, die door de architectuur met elkaar verbonden en versterkt worden. Met het interieurconcept proberen we een nieuwe laag toe te voegen aan het ontwerp. We brengen de kracht van diepere wateren met kleur- en textuuraccenten. Deze laag loopt door het hele gebouw, maar als een golf past het zich aan zijn context aan om ervoor te zorgen dat we de kwaliteiten en samenhang van het ontwerp behouden.

Ingebed in de natuur
De eerste verdieping is omgeven door het natuurlijke landschap van het dak. Iets verzonken in de grond bieden de vergaderruimtes en het werkcafé zicht op het daklandschap; een mix van intensieve en extensieve begroeiing en water, die doet denken aan het natuur- en veldwerk van AQUON. Dit biedt de perfecte setting voor een bedrijfslunch, een kop koffie met een collega, externe meetings, wekelijkse scrumsessies of ochtend yogasessies. Een plek om met elkaar in contact te komen, of los te gaan in een solo break-out wandeling rond het dak.

Vragen?
Neem contact op met Paul.
Paul Ketelaars
Paul Ketelaars
06 515 433 60