Vakwerk is mensenwerk

Wij leveren maatwerk in al onze projecten

Vakwerk ontwerpt gebouwen, interieurs en landschappen. Als architectenbureau adviseren wij op het gebied van architectuur en ruimtelijke ontwikkeling. Samen met opdrachtgevers en gebruikers geven we vorm aan de transitie naar een nieuwe omgeving. Wij leiden en ondersteunen ontwerpprocessen. Door ontwerpend onderzoek bieden we oplossingen op maat.

Vakwerk is het bureau van Ellen, Francesco en Paul. Opgeteld hebben we zestig jaar ervaring in het ontwerpen en realiseren van zeer uiteenlopende projecten die bijdragen aan het maatschappelijk belang. Met een superteam bouwen wij aan projecten die het verschil maken. Wij delen met opdrachtgevers het verlangen om gebouwen te realiseren die bijdragen aan het welzijn van mensen. De wens of de noodzaak om te (ver-) bouwen biedt kansen om de gebouwde omgeving beter te maken. Hierin hebben wij aandacht voor u in het nu en voor de toekomstige generaties.

Ellen van der Wal

Ellen is groot geworden (van stagiair tot partner) bij architectenbureau Mecanoo, na een periode van 19 jaar, waarvan de laatste 9 als partner, was ze toe aan een nieuwe uitdaging. Ze richtte in de zomer van 2017 samen met Paul en Francesco Vakwerk op om samen te werken aan complexe opgaven. De kennis, opgedaan in haar verschillende zorgprojecten, onderwijsgebouwen, hotels, utiliteitsopgaven heeft zij meegenomen naar Vakwerk. Haar grote inspiratiebron is de eindgebruiker, zoals de patient, de leerling of de buurtbewoner. In haar vrije tijd haalt Ellen graag zelf de champagne op in Frankrijk.

 

 

Francesco Veenstra

Francesco is opgegroeid bij Mecanoo architecten in Delft. 22 Jaar werkte hij er in verschillende rollen en aan hele bijzondere projecten. In 2007 werd hij mede-eigenaar van Mecanoo en ging zich steeds meer richten op utiliteitsbouw projecten in Engeland. Francesco heeft veel kennis opgedaan in opgaven voor hoger onderwijs, cultuur, commercieel vastgoed en infrastructuur. In de zomer van 2017 zijn Ellen, Francesco en Paul samen Vakwerk gestart. Naast het maken van architectuur is hij vooral aan het hardlopen of cappuccino aan het drinken.

 

 

Paul Ketelaars

Paul is in 2002 direct na zijn studie begonnen bij Mecanoo architecten in Delft. In 15 jaar heeft hij aan zeer uiteenlopende projecten gewerkt waarvan een zeer groot deel is gerealiseerd. In 2010 werd hij mede-eigenaar van Mecanoo en ging zich steeds meer richten op onderwijsprojecten en D&B opgaven. Paul heeft uiteenlopende projecten gedaan in het onderwijs, woningbouw, commercieel vastgoed en hergebruik. In de zomer van 2017 zijn Ellen, Francesco en Paul samen Vakwerk gestart. Naast het ontwerpen van gebouwen voert hij in zijn vrije tijd zelf ook graag projecten uit!

 

 

Alle vakwerkers

Ellen van der Wal
06 223 13 722
Francesco Veenstra
06 297 00 359
Paul Ketelaars
06 515 433 60
Begoña Garcia Giner
Jarno Koenen
Iris Jansen
Gwendolyn Huisman
Willeke van de Groep
Rikkert van Bellen
Luis Gómez Hernández
Joost van Riel
Paul Breteler
Marina Pavlic
Lûte Biesheuvel
Flore Belanger
Marieke Veling
Tim van Beurden
Peter Batenburg
Marloes Pieper
Liza de Jong
Danielle Verweij
Jaime Álvarez Lastra
Marck Vrieling
Puck van de Pol