Recreëren 2.0 begint op de Klepperstee!

Het nieuwe vakantiegevoel

Vakantiepark de Klepperstee in Ouddorp bestaat ondertussen ruim vijftig jaar. In deze halve eeuw is er op het gebied van vakantievieren heel veel veranderd. Het park slaat een nieuwe weg in naar een duurzame toekomt waarin de natuur een centrale plek krijgt. Vakwerk ontwerpt de prototypes voor cabins en een nieuw centrumgebouw.

Het centrale thema voor alle bebouwing op het park is ‘binnen-buiten’. Iedere vakantie accommodatie en alle algemene gebouwen gebouwen leggen een bijzondere verbinding tussen de binnenruimtes en de buitenruimte. Daarbij is het licht, het zicht, de oriëntatie en de verbinding met het groen in het park inzet voor het ontwerp. Hoogwaardige kwaliteit van de relatie ‘binnen-buiten’ is de basis voor het toetsen van alle toekomstige bebouwing die in het park.

francesco

"psst.. Cabin kopen? Wat geeft jou nou een echt vakantiegevoel"

paul

"Zo'n plek dicht bij huis dat lijkt me wel wat, kan je altijd op vakantie!"

Een serie cabins

Voor het park heeft Vakwerk een serie cabins ontworpen die de vernieuwde Klepperstee klaar maakt voor de toekomst. De cabins zijn compacte vakantie accommodaties in verschillende vormen en maten. Ze zijn van alle gemakken voorzien en bieden veel comfort aan de gasten. Ze maken zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke energie opgewekt in het naastgelegen zonnepark. De ‘jas’ van de cabins is heel goed geïsoleerd, waardoor er maar weinig energie nodig is om de ruimtes te verwarmen. Kortom, de cabins zijn heel prettig om in te verblijven en de impact die ze hebben op de natuur is bijzonder gering. Precies wat nodig is in dit zonnige kustlandschap.

Projectgegevens

Locatie: Ouddorp
Opdrachtgever: Vakantiepark de Klepperstee
Jaar: 2017-2019
Status: uitvoering
Programma: prototypes cabins en een centrumgebouw
Team Vakwerk: Francesco, Paul, Begona, Lara, Maria, Sara
Samenwerking: Stijbos constructies, Peter Spee vastgoedbeheer, Inside Outside

Vragen?
Neem contact op met Francesco.
Francesco Veenstra
06 297 00 359