Recreëren 2.0 begint op de Klepperstee!

Het nieuwe vakantiegevoel

Recreatiepark De Klepperstee ondergaat de komende jaren een bijzondere transformatie. Een nieuw landschappelijk inrichtingsplan naar ontwerp van Inside/Outside biedt plaats aan honderden compacte cabins; “tiny houses”. Naast het ontwerp van een serie prototypes voor de cabins heeft Vakwerk ook het nieuwe centrumgebouw ontworpen.

Vakantiepark de Klepperstee in Ouddorp bestaat ondertussen ruim vijftig jaar. In deze halve eeuw is er op het gebied van vakantievieren heel veel veranderd. Het park slaat een nieuwe weg in naar een duurzame toekomt waarin de natuur een centrale plek krijgt.

Het  thema voor alle bebouwing op het park is ‘binnen-buiten’. Iedere vakantie accommodatie en alle algemene gebouwen leggen een bijzondere verbinding tussen de binnenruimtes en de buitenruimte. Daarbij is het licht, het zicht, de oriëntatie en de verbinding met het groen in het park inzet voor het ontwerp. Hoogwaardige kwaliteit van de relatie ‘binnen-buiten’ is de basis voor het toetsen van alle toekomstige bebouwing in het park.

Beeld: Boudewijn Bollmann

Centrumgebouw

Drie gelijkvormige, archetypische volumes zijn zo geplaatst dat er een comfortabele en uitnodigende buitenruimte bij de entree van het park ontstaat. De volumes hebben nog het meeste weg van een tuinderskas, alleen dan uitgevoerd in solide houten spantbenen met een glazen en houten afwerking. De constructie is veelzijdig in functionaliteit: als drager van gevel en dak, als interieurafwerking, als zonwering en als identiteitsdrager voor het park.

De entree is gelegen tussen het kantoor/receptievolume en het restaurant. Naast het restaurant is een binnenspeeltuin met centrale parkvoorzieningen. Vanuit het restaurant is een directe verbinding met het terras, met de natuurzwemvijver en met het buitenspeelgebied. De ontwikkeling van de Klepperstee luidt een nieuw tijdperk in in de recreatiewereld: recreëren 2.0 begint in Ouddorp!

Een serie cabins

Voor het park heeft Vakwerk een serie cabins ontworpen die de vernieuwde Klepperstee klaar maakt voor de toekomst. De cabins zijn compacte vakantie accommodaties in verschillende vormen en maten. Ze zijn van alle gemakken voorzien en bieden veel comfort aan de gasten. Ze maken zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke energie opgewekt in het naastgelegen zonnepark. De ‘jas’ van de cabins is heel goed geïsoleerd, waardoor er maar weinig energie nodig is om de ruimtes te verwarmen. Kortom, de cabins zijn heel prettig om in te verblijven en de impact die ze hebben op de natuur is bijzonder gering. Precies wat nodig is in dit zonnige kustlandschap.

paul

"Zo'n plek dicht bij huis dat lijkt me wel wat, kan je altijd op vakantie!"

francesco

"psst.. Cabin kopen? Wat geeft jou nou een echt vakantiegevoel"

Beeld: Peter de Krom
Beeld: Peter de Krom
Beeld: Boudewijn Bollmann
Beeld: Inside Outside
Beeld: Bart Jan van der Gaag
Beeld: Boudewijn Bollmann
Foto: Peter de Krom

Projectgegevens

Locatie: Ouddorp
Opdrachtgever: Vakantiepark de Klepperstee
Jaar: 2017-2019
Status: opgeleverd
Programma: prototypes cabins en een centrumgebouw
Team Vakwerk: Francesco, Paul, Begona, Lara, Maria, Sara
Samenwerking: Strijbos constructies, Peter Spee vastgoedbeheer, Inside Outside
Beelden: Peter de Krom en Boudewijn Bollmann

Vragen?
Neem contact op met Francesco.
Francesco Veenstra
Francesco Veenstra
06 297 00 359