Vakwerk voor wereldvrede

Gebiedsvisie Worldforum, Den Haag

Vakwerk bedacht een slim duin dat alle instellingen voor recht en vrede aan elkaar koppelt

Het World Forum gebied rond het voormalige congrescentrum van architect OUD is hét gebied voor recht en vrede in Den Haag. Hier zijn veel internationale instellingen als Eurojust, Europol, het voormalig Joegoslavië tribunaal en het OPCW gevestigd. Deze gebouwen hebben te maken met extreme hoogwaardige beveiliging. Daarnaast is er een groeiende behoefte aan nieuwe gebouwen die de functie van Den Haag als internationale stad van Recht en Vrede ondersteunen.

Vakwerk bedacht een slim duin dat alle instellingen aan elkaar koppelt. Dit brengt identiteit en herkenbaarheid. Dit duin is equivalent aan de 30 meter standoff zone die de Europese instellingen aan veiligheid eisen met zich meebrengen. Het duin is zowel de beveiliging áls de publieke ruimte die het gebied de nodige verblijdkwaliteit brengt. Daarnaast geeft deze slimme beveiliging direct te mogelijkheid tot het ontwikkeling van 30.000-50.000 m2 aan extra kantoorprogramma waardoor ook de vastgoed business case realistisch wordt.

Door het integraal nadenken over gebiedsontwikkeling, van beveiliging door middel van architectonische ingrepen tot creëren van verblijfskwaliteit en het denken in groeimogelijkheden van de instellingen, is een prettig, veilig en toekomstbestendig visie ontstaan voor de internationale zone van Recht en vrede.

 

ellen

'Hoe kunnen we de veiligheid voor het gebied waarborgen en hoe stimuleren we samenwerking?

francesco

'De duinen van de Haagse kust bieden toch veiligheid..? en dan lekker overleggen in een duinpannetje.'

Projectgegevens

Locatie: Den Haag
Opdrachtgever: Rijksvastgoed bedrijf
Jaar: 2017
Status: ontwerp
Programma: toevoegen van 30.000-50.000 m2 kantoren en visieontwikkeling op openbare ruimte van het gebied voor Recht en Vrede
Team Vakwerk: Ellen, Leon, Begona, Jarno
Samenwerking: Willem Jan Snel, Velocity landscapes

Vragen?
Neem contact op met Ellen.
Ellen van der Wal
Ellen van der Wal
06 223 13 722