Het Vakwerkhuis: daar krijg je energie van!

Transformatie Ketelhuis, Delft

Het Ketelhuis was lange tijd de energievoorziening van de Technische Hogeschool in Delft. Innovaties en functieveranderingen maakten het Ketelhuis als letterlijke energiebron overbodig. Met de herontwikkeling van het Vakwerkhuis brengen we de energie weer terug in het oude Ketelhuis!

Vakwerk uit het verleden
In 1976 ging de laatste machinist van het Ketelhuis met pensioen. Het Ketelhuis en bijbehorende machinistenwoning bleven verlaten achter. Maar wie door het puin, de graffiti en de duivenpoep heen kon kijken, werd verrast door de schoonheid van het monument. De hallen bekroond met geklinknagelde ijzeren Polonceausspanten, de gemetselde schoorstenen op de bonte wirwar van zadeldaken en de gevels gevuld met enorme driedelige vensters, al dan niet voorzien van gemetselde tussenstijlen. Ieder bouwdeel heeft zijn eigen kwaliteiten en karakter en samen vormt dit industriële cluster een ‘pittoresk plaatje’ aan de Schie. Dit beeld is uitsluitend het gevolg van de puur functioneel bepaalde verschillen tussen de drie hallen en de machinistenwoning.

 

paul

"Kijk, wat een gaaf gebouw. Nu ziet eindelijk iedereen wat ik al die tijd al zag"

ellen

"We moesten eerst even de duiven wegjagen en schoonmaken... maar ja het is een pareltje"

francesco

"Nu kunnen we er met honderd man werken. En ons eigen restaurant is open!"

Vakwerk voor iedereen!
Wij hebben een gave werkplek gemaakt voor vakwerkers en juist ook voor anderen. We creëren een veranderlijke en dynamische omgeving. Door zelf onderdeel van het geheel te zijn ontstaat een onafscheidelijke verbinding tussen wat wij willen bereiken en wat wij te bieden hebben aan het Vakwerkhuis. Het Vakwerkhuis wordt gevormd door onze bewoners. Een veelzijdige groep met als gemene deler: creativiteit.
Iedereen op z’n eigen manier. Kom bij ons betrokken en enthousiaste netwerk, waarin iedereen met en van elkaar leert. Hier werken betekent meer dan het hebben van een bureau en een scherm. Het Vakwerkhuis is jouw plek en jouw visitekaartje met zelfs je eigen officemanager, Imke!

Vakwerkhuis
Boudewijn Bollmann
Vakwerkhuis
Westvlietweg [photo by Peter de Krom]
Vakwerkhuis Cafe
Vakwerkhuis Cafe [photo by Peter de Krom]
Vragen?
Neem contact op met Paul.
Paul Ketelaars
Paul Ketelaars
06 515 433 60