Op vakantie naar de Zon

Vakantiehuis voor Stichting Gaandeweg, Doorn

Van ziekenhuis naar vakantiehuis. En nog beter: naar het gaafste vakantiehuisje van Nederland! Stichting Gaandeweg, die gezinnen met jonge kankerpatiënten een korte vakantie aanbiedt, ontwikkelt nieuwe accommodaties. Als bijdrage doneerde Vakwerk dit ontwerp.

De Zon
De Zon straalt letterlijk in elke richting. Het huisje heeft een centrale ronde ruimte, met daaraan stralen met elk een eigen functie. In het hart gaat het om samen zijn; samen koken, samen aan tafel zitten, samen spelletjes spelen. In de stralen kun je je even terugtrekken; een dutje doen in de zzzlaaptoren, film kijken in de tv-kamer, een boek lezen op de geheime zolder of even werken aan het bureau met prachtig uitzicht op het bos. Maar eigenlijk heb je vanuit het hele huis zicht op het omliggende groen. De openslaande deuren zorgen ervoor dat binnen en buiten moeiteloos in elkaar overgaan, en natuurlijk is er voor iedereen plek om te genieten van het zonnetje op het terras.

Het dak
Het krommende houten dak van De Zon is qua vorm een echte eyecatcher, maar het heeft ook een belangrijke functie. Door de vrolijke holle vorm ontstaat er een intieme ruimte in het midden van het huis en meer hoogte en lucht in de stralen. Het dak lijkt net een vogelnestje en zo wordt het ook gebouwd! Met gekromde balken van verschillende lengtes, alsof ze zo bij elkaar gesprokkeld zijn. Een dikke knipoog naar de bosrijke omgeving van De Zon.

Vragen?
Neem contact op met Paul.
Paul Ketelaars
Paul Ketelaars
06 515 433 60