Een scherpe blik met Vakwerk

Oogcentrum met blik op de toekomst

Ogen zijn heel bijzonder. Als er iets mis is met je ogen verstoort dat je dagelijkse leven drastisch. Het oogcentrum helpt patiënten hun weg te vinden voor en na behandelingen; het is een veilige en aangename plek om te worden behandeld. 

In onze visie gaan wij uit van een gebouw met twee compacte, efficiënte vleugels die ten opzichte van elkaar iets gedraaid zijn. De bouwdelen zijn zeer economisch wat betreft de bouwsystematiek: een simpele, doelmatige constructie die naar de toekomst ruimte biedt voor functieverandering en -uitbreiding. In deze vleugels zijn alle spreek- en behandelkamers gehuisvest. Tussen de vleugels is een wigvormige ruimte het hart van het Oogcentrum. De ruimte is de plek waar patiënten, bezoekers en staf buiten de behandelingen en afspraken kunnen verblijven. Hier kunnen de patiënten kunnen kiezen voor een meer open wacht plek of juist meer gesloten, met meer of minder daglicht, in of net buiten de groene binnentuin, aan een leestafel, op een bank of in een besloten zitje.

 

 

 

 

ellen

"Ik heb opeens geen bril meer!"

paul

"Super focus door Vakwerk"

Projectgegevens

Locatie: Heerhugowaard
Opdrachtgever: Oogcentrum Noord-Holland ism Building for tomorrow
Jaar: 2017
Status: competitie
Programma: 2.100 m2
Team Vakwerk: Ellen, Paul, Jarno, Leon, Begona
Samenwerking: IGG bouwkosten, Galjema, Strijbos constructies

Vragen?
Neem contact op met Ellen.
Ellen van der Wal
06 223 13 722