Natuurlijk Slingeland

Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Wiegerinck en Vakwerk slaan de handen ineen voor het ontwerp van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem! De kruisbestuiving tussen de verschillende ontwerpers leidt tot een aantrekkelijk, efficiënt en innovatief ziekenhuisontwerp. Groen, slingerend, verrassend Slingeland!

Zorgcampus
Slingeland zal onderdeel worden van een zorgcampus. Zo kunnen verschillende gebouwdelen worden ontworpen voor specifieke zorgfuncties, en wordt er ruimte geboden aan zorgpartners. Zo verschijnen er los van het ziekenhuis nog drie gebouwen: een zorgboulevard, een parkeergebouw en een revalidatiecentrum, gerund door Sensire en Klimmendaal, die ook vanuit het ziekenhuis makkelijk bereikbaar zijn.

Coulisselandschap
Het nieuwe Slingeland ligt in het prachtige coulisselandschap langs de oude IJssel en wordt daarmee omgeven door natuur. Ruimte, uitzicht en groen bevorderen het herstel van patiënten. Het kliniekgedeelte, gelegen op de hoger gelegen verdiepingen, is daarom volledig gericht op het landschap. Vanuit hun bed hebben patiënten zicht op de mooie omgeving, de Oude IJssel en de hoge luchten. Doetinchem krijgt een ziekenhuis van topkwaliteit, dat helemaal klaar is voor de toekomst.

Vragen?
Neem contact op met Ellen.
Ellen van der Wal
Ellen van der Wal
06 223 13 722