Vakwerk in alle talen

International School, Delft

70 jaar lang was het gebouwen complex ‘Gele Scheikunde’ de thuisbasis voor de faculteit scheikunde. Nu breekt er een nieuw tijdperk aan; De universiteit heeft de intentie het complex te verkopen zodat het kan worden ontwikkeld tot schakel tussen de binnenstad en de campus. De Internationale School Delft is een onderdeel van deze ontwikkeling.

De nieuwe locatie voor de ISDelft is op de Zuidwesthoek van het plot, de hoek waar het oude Kramers laboratorium staat. Rekening houdend met de in eerdere studies vastgestelde ontwerpprincipes, is in samenwerking met de buren, de gemeente en de TU delft een nieuwe studie uitgevoerd. Het doel van deze studie is de verschillende opties te presenteren waarop het nieuwe ISDelft een plek kan krijgen op de plot. Vakwerk heeft de kwaliteiten van de locatie onderzocht in relatie tot het programma van de ISDelft. Een belangrijk aspect hierbij  is het integreren van de school op de campus en in de nieuwe woonwijk.

De verkeerskundige situatie van deze locatie vraagt extra aandacht. Op een Internationale School worden veel kinderen met de auto naar school gebracht. Extra aandacht is daarom besteed  aan het creëren van een veilige verkeerssituatie.

ellen-7

''Het hart van de school is de plek waar iedereen samen komt''

francesco-4

''Het versterkt de community van de International School''

Het belangrijkste principe, om de nieuwe stuctuur te definiëren, is het creëren van een sterke link tussen de binnenstad en de campus. De ISDelft is een van de eerste ontwikkelingen in de herontwikkeling van het ‘Gele Scheikunde’ complex. Deze eerste ontwikkeling in een gebied met veel karakteristieke kenmeren vraagt om verschillende scenario’s die overwogen kunnen worden. Elke van de scenario’s is ontworpen rond een centraal hart; de plek waar de community samenkomt.

Projectgegevens

Locatie: Delft
Opdrachtgever: Gemeente Delft
Jaar: 2019
Status: studie
Programma: 400m2 Internationaal Voortgezet Onderwijs
Team Vakwerk: Ellen, Francesco, Luis

Vragen?
Neem contact op met Ellen.
Ellen van der Wal
Ellen van der Wal
06 223 13 722